Risotto z warzywami

Potrawa Bez glutenu, Warzywa

Składniki
  

  • 1 szt. cebuli pokrojonej w kostkę
  • 1 szt. marchewki pokrojonej w kostkę
  • 1 gałązka selera naciowego pokrojonego w kostkę
  • 1/3 szt. pora pokrojonego w kostkę
  • 1 szklanka ryżu arborio
  • 2-3 szklanki bulionu warzywnego
  • 3 liście czosnku niedźwiedziego

Sposób przygotowania
 

  • Rozgrzej masło ghee i wrzuć warzywa, następnie dorzuć ryż i mieszaj dopóki nie stanie się przeźroczysty. Dolewaj bulion po pół szklanki aż do wchłonięcia płynu przez ryż. Rób tak do wyczerpania buliony lub do czasu aż ryż będzie miękki cały czas mieszając. Dodaj posiekany czosnek niedźwiedzi. Mniej zdrowy akcent - zetrzyj trochę parmezanu i wymieszaj. Pycha. A wy macie jakieś lekkie, wiosenne przepisy?
Słowa kluczowe warzywa