Warzywa z dipem z fasoli
Przepis dla jednej osoby
Składniki
- 0,5 puszki cieciorki lub białej fasoli
- 80 g ogórka
- 1/3 ząbka czosnku
- 25 g cykorii
- 50 g papryki
- 5 ml oliwy extra virgin
- 5 ml sosu sojowego
Sposób przygotowania
Fasolę przecedź i opłucz. Czosnek oczyścić i przecisnąć przez praskę. Ziarna fasoli zmiksować z czosnkiem, oliwą i sosem sojowym. Doprawić do smaku pieprzem i solą.
Przygotować warzywa: paprykę umyć, oczyścić z pestek i pokroić w paski. Ogórka umyć i pokroić w plastry. Cykorię umyć i rozdzielić na pojedyncze liście.
Gotowy humus przełożyć do miseczki. Humus podawać z warzywami. Photo by Regina Barker on Unsplash
Przygotować warzywa: paprykę umyć, oczyścić z pestek i pokroić w paski. Ogórka umyć i pokroić w plastry. Cykorię umyć i rozdzielić na pojedyncze liście.
Gotowy humus przełożyć do miseczki. Humus podawać z warzywami. Photo by Regina Barker on Unsplash