Zapisz się do newslettera i otrzymuj informacje o ostatnich wpisach z bloga i nowych przepisach.
The form you have selected does not exist.
Risotto z warzywami
Składniki:
1szt.cebulipokrojonej w kostkę
1szt.marchewkipokrojonej w kostkę
1gałązkaselera naciowegopokrojonego w kostkę
1/3szt.porapokrojonego w kostkę
1szklankaryżu arborio
2-3 szklankibulionu warzywnego
3liście czosnku niedźwiedziego
Przygotowanie:
Rozgrzej masło ghee i wrzuć warzywa, następnie dorzuć ryż i mieszaj dopóki nie stanie się przeźroczysty. Dolewaj bulion po pół szklanki aż do wchłonięcia płynu przez ryż. Rób tak do wyczerpania buliony lub do czasu aż ryż będzie miękki cały czas mieszając. Dodaj posiekany czosnek niedźwiedzi. Mniej zdrowy akcent – zetrzyj trochę parmezanu i wymieszaj. Pycha. A wy macie jakieś lekkie, wiosenne przepisy?