Zapisz się do newslettera i otrzymuj informacje o ostatnich wpisach z bloga i nowych przepisach.
The form you have selected does not exist.
Sałatka z bobem i fasolką szparagową
Składniki:
1/2szklankibobu
100gfasolki szparagowej
1/2szt.kalarepy
1garśćpistacji
2kulkilabneh miętowego
1garśćmięty
1 łyżkakaparów
50mloliwy z oliwek
1łyżka octu jabłkowego
1łyżeczkamusztardy
Przygotowanie:
Fasolkę szparagową gotujemy przez 5 minut. Przekładamy do wody z lodem. Bób gotujemy 8 minut również przekładamy do wody z lodem, następnie obieramy. Kalarepkę kroimy na półtalarki, które następnie kroimy na pół (jeśli chcemy żeby była bardziej chrupiąca również schładzamy ją w wodzie z kostkami lodu).Robimy dressing – mieszamy w słoiczku oliwę, musztardę, ocet i kapary, dodajemy sól i pieprz i energicznie potrząsamy słoikiem.Wszystkie warzywa wyjmujemy z wody i osuszamy. Mieszamy w misce, dodajemy porwaną miętę, posypujemy pistacjami i polewamy dresingiem. Na każdą porcję kładziemy kulkę labneh miętowego – przepis tutaj.