Zapisz się do newslettera i otrzymuj informacje o ostatnich wpisach z bloga i nowych przepisach.
The form you have selected does not exist.
Warzywa z dipem z fasoli
Przepis dla jednej osoby
Składniki:
0,5puszkicieciorki lub białej fasoli
80gogórka
1/3ząbkaczosnku
25gcykorii
50 gpapryki
5 mloliwy extra virgin
5mlsosu sojowego
Przygotowanie:
Fasolę przecedź i opłucz. Czosnek oczyścić i przecisnąć przez praskę. Ziarna fasoli zmiksować z czosnkiem, oliwą i sosem sojowym. Doprawić do smaku pieprzem i solą. Przygotować warzywa: paprykę umyć, oczyścić z pestek i pokroić w paski. Ogórka umyć i pokroić w plastry. Cykorię umyć i rozdzielić na pojedyncze liście. Gotowy humus przełożyć do miseczki. Humus podawać z warzywami.Photo by Regina Barker on Unsplash